Väckarklocka till datorn

Det finns flera olika alternativ till hur du ska använda datorn som en väckarklocka. Man kan antingen ladda ner särskild programvara eller använda sig utav hemsidor för att skapa en väckarklocka på datorn. Det få vet är att man oftast redan har en eller flera program på datorn som redan har en väckarklocksfunktion.

Ladda ner en väckarklocka till datorn

Det finns gott om gratisprogram som klarar av att väcka dig. Dessa program är väldigt okomplicerade och går snabbt att ladda ned. Tänk på att ha tillräcklig hög högtalarvolym för att du ska vakna och sist men inte minst, stäng inte av datorn.

Alarm Clock 1.0

Notec WakeUp

Väckarklocka online

Att använda en väckarkloka på internet är en enkel lösning. Den enda nackdelen är att man måste ha en pålitlig uppkoppling till internet.

Här är hemsidor som förser en med en väckarklocka online.

http://kukuklok.com

http://onlineclock.net

Ett svenskt alternativ är..

www.uppohoppa.se

Troligtvis har du redan en väckarklocka på datorn

Om du har Microsoft Outlook installerat på datorn så kan du använda en påminnelsefunktion i programmet som en väckarklocka. Du aktiverar funktionen genom att..

  1. Öppna Microsoft Outlook
  2. Klicka på Menyalternativet ”File” uppe till vänster.
  3. Klicka sedan på ”Appointments” eller använd kortkommando Ctrl+shift+A.
  4. Ställ in tid för mötet och klicka sedan på ett alternativ som heter ”reminder” där du kan ställa in hur lång tid före ditt ”möte” alarmet ska aktiveras.

Vissa mediaspelare som till exempel Winamp har en inbyggd väckarklocka.