Festina klockor

Festina är en anrik klocktillverkare som grundades 1902 i Schweiz. År 1984 blev det dock uppköpt av Miguel Rodriguez och sedan dess har Festina haft deras huvudkontor i Barcelona i Spanien. Festina är baserat på japansk quartz teknik och är därför inte ordets rätta benämning längre Schweiziskt, trots det är det mycket populärt klockmärke även där.

Festina klockor är välkända för deras sportiga, snygga och hållbara klockor. Festina är också välkända för deras framgångsrika marknadsföringskampanjer. Festina har valt olika marknadsföringsstrategier för varje land och på så sätt effektiviserat marknadsföringen genom att anpassa sig efter olika länders förutsättningar. Ett exempel är när Festina ville få ett bättre fotfäste på den Nordamerikanska marknaden. Då började de sälja Festina klockor i olika cykelaffärer, ett naturligt val eftersom Festina i Europa var starkt förknippat med Tour de France. I gengäld fick cykelaffärerna kraftigt rabatterade klockor till försäljning och till slut hade Festina kommit in på marknaden.

Det finns ett brett sortiment av Festina klockor. Du kan hitta Festina armbandsur som analoga, digitala eller kronografer. Du kan få Festina klockor med material så som läder, titan eller rostfritt stål.

Festina Chrono Bike

Några välkända Festina modeller är bland de som går under namnet Festina Chrono Bike. Festina Chrono Bike är klockor inspirerade av cykelsport. Kännetecknande för för Christina Chrono Bike klockorna är bland annat att de är s.k. kronografer ofta utrustade med mineralglas, quartz-teknik, är vattentåliga och är utrustade med olika datumfunktioner.

Var kan jag köpa Festina klockor?

Att hitta återförsäljare av Festina klockor i Sverige är inte särskilt svårt. Festina är ett populärt märke som du kan hitta hos väletablerade klockbutiker som till exempel ur och penn.